Mr Stamcell, Bellefield & Al som vet allt

Genom tre olika karaktärer har jag fått lära känna olika sidor av mitt forskarjag och kaosartade direktörsjag då jag i varje föreställning har haft ett forskar/direktörs alterego (i Mr Stamcell, Bellfield och Al som kan Alt).

FEFE DEIJFEN
Akrobat Född 1978 i Rosersberg, Sverige 

När jag var liten höll jag alltid på att klättra och hoppa från saker – som tioåring hoppade jag från tak som jag skulle ha problem med nu… Jag hade alltid tyckt det var lattjo med volter, men jag visste inte hur man gjorde. Sen, som 12–13-åring, började jag med snowboard och efter några år kunde jag göra dubbelvolter – men ville lära mig mer. Jag gick då en gymnasieutbildning som jag insåg var aptråkig – jag tänkte börja en snowboardskola istället, men hade en kompis som gick på en cirkusskola, så då sökte jag in dit istället och tänkte jag kunde lära mig volterna där. Sen blev det bara mer och mer. Det ligger så nära att hela tiden dra det ett steg till, att höja ribban. Tjusningen med cirkus (förutom allt runt­omkring) är just att man aldrig kan göra det slentrianmässigt. Annars tycker jag det är roligt att rigga och bygga linbanor, gungor och sådant, jag har gjort det när jag varit skadad och inte kunnat köra. Och eftersom jag har haft många skador, så har det hunnit bli en del… 
 
HENRIK AGGER/WIZARD OF WONDER
Varför började du med cirkus?
Jag skulle absolut bli syslöjdsfröken eller skådespelare. Tanken att bli cirkusartist fanns inte på kartan eftersom jag aldrig varit på cirkus på grund av min pälsdjursallergi.
Jag sökte till cirkusgymnasiet med drömmarna om att bli skådespelare, med lite udda färdigheter. Det året var vi 25 sökande och det fanns 25 platser... snacka om tur!
Efter en något krokig väg via både teaterskola, mimlinjen på Teaterhögskolan i Stockholm och ett kort besök i Paris, stod jag 1995 helt plötsligt i en lokal ute i Bromma och repeterade Cirkus Cirkörs första show.
 
Vad är ditt förhållande till risk och möjlighet?
För mig är risk något man har respekt för, precis som med möjligheter. Jag tror att för att nå sina drömmar måste man ta vara på möjligheterna, men inte vara rädd för riskerna.
Vad är din karaktärs förhållande till risk och möjlighet?
Han är besatt av att ta reda på hur det är att leva. Han ser risken i allt och skräms av den, men lockas av möjligheten som kanske väntar bakom hörnet.
 
Vad bär du i din krona?
I min krona bär jag mig själv som den jag är.

Foto
Bild1: Håkan Larsson
Bild 2: Mattias Edwall