Recensioner och publikreaktioner

Respons från några av utställningens besökare:

”Jag tycker om att utställningen är interaktiv, jag gillar att man kan sitta och gunga, kolla på film, leka och lyssna. Att kunna uppleva utställningen genom alla sinnena.”

”Jag tycker om helheten, att kunna prova saker. Jag får en lustfylld cirkuskänsla av alla intervjuerna och filmerna, det är härligt att höra artisternas liv och upplevelser. Det blir personligt. Och jag gillar att jag, som besökare, har möjlighet att välja om jag vill uppleva utställningen på djupet eller på ytan. Jag gillar hattstapeln, det är en vacker skulptur.”

”Jag kan sitta, titta och lyssna. Efter ett tag vandrar ögonen och upptäcker något nytt och helt plötsligt befinner jag mig på en annan station. Det är ett fint perspektiv, det finns ett djup. Det är nära och samtidigt långt bort. Mycket snyggt visuellt. Jag gick ut 20 minuter och när jag kom tillbaka såg jag nya grejer, fler detaljer. Jag hade tex inte sett att en vägg var graffiti-målad.”

Det är inte alla som uppskattar att cirkusen närmar sig ”konstfältet”, som du kan läsa mer om under historiskt / socialt. I ett debbattinlägg i ”Cirkulära Notiser” utgiven av Cirkusakademien, menar skribenten att publiken blir glad av att se artister framträda men skulle önska att de kunde fortsätta hålla sina inombordsliga upplevelser för sig själva.