Live powerpoint

Genom den tvärkonstvetenskapliga forskningen har vi även undersökt och hittat nya sätt att arbeta gränsöverskridande i föreläsningsformat; Hur det går att överföra information där fler sinnen berörs och som talar till båda hjärnhalvornas upptagningsförmåga, både det performativa och teoretiska i samspel. Detta har skett i ett format som vi kallar Live-powerpoints som är en form av föreställnings-föreläsningar där bild, film och levande artister har integrerats och kombinerats med fakta och föreläsning. Dessa har visats i olika format och konstellationer ett 20-tal gånger 2008-2010.
 
Hur man redovisar ett konstnärligt forskningsprojekt är en fråga som vi delar med flertalet konstnärliga högskolor och forskningsprojekt. Även om vi är ensamma om att forska i och genom cirkuskonsten delar vi behovet av att skapa nya redovisningsformer som tar vara på konstens kvaliteter och samtidigt gör det möjligt att sprida och dela resultaten. JAR är ett försök att skapa en hemsida och forskningskatalog för publicering och spridning av konstnärliga forksningsprojekt med fokus på undersökning av formatet.
 
Under forskningsprocessen har vi kontinuerligt arbetat med frågan. Denna hemsida är ett av resultaten, utställningen Total Cirkus  är ett annat, föreställningarna Wear it like a Crown och Inside Out kan ses som två delredovisningar och forskningsredovisnings-föreställningen Cirkushjärtan är ett annat resultat. Se även våra cirkushjärta filmer: Rauli på trampolin, Molly på lina och Weston Patrik jonglera!