Anna / Saga

ANNA LAGERKVIST

Här kommer inom kort en längre intervju med anna Lagerkvist.

Varför började du med cirkus?
När jag var liten gjorde jag mina föräldrar tokiga genom att stå på händer mot allting i huset. Så en dag satte de mig i en gymnastikgrupp. När jag blev äldre började jag med teater och drömde om att stå på scener över hela världen. Jag målade vagnar som stod i cirklar och fantiserade om att ha en grupp att resa med. Allt ledde mot något som jag ännu inte visste vad det var… Så kom den dagen när jag såg min första nycirkusföreställning. Där kombinerades alla mina passioner och då visste jag att jag skulle bli cirkusartist!

Vad är ditt förhållande till risk och möjlighet?
När jag tar en risk känner jag mig levande. Det är som att våga någonting som jag kanske egentligen inte vågar. Och utifrån det brukar ofta en möjlighet visa sig. Jag tror på möjligheter. Det gäller att fånga de möjligheter man vill ha.

Vad är din karaktärs förhållande till risk och möjlighet?
Hon är en risksökerska. Hon kastar sig brutalt in i första bästa fara och stirrar ut tills hon äger den. Hon lever på att alltid ligga på gränsen mellan det hon klarar och inte klarar av. Det är där hon känner att möjligheterna föds. Nya möjligheter att utmana sig sjläv.

Vad bär du i din krona?
Humor och tillit.